З чого розпочати складати раціон? ⏳🥘

З чого розпочати складати раціон? ⏳🥘

Дата:

Категорія:

Автор:

26.11.20

Психологія харчування

З чого розпочати складати раціон? ⏳🥘

Психологія як наука, що вивчає поведінкові реакції та девіації, досліджує кожен момент нашого життя і психологія харчування займає у ньому важливу частку.

☝️Протягом дня ми витрачаємо приблизно 1,5 години, а протягом життя в середньому 4,5 роки, на прийом їжі.

☝️Саме з харчування, в організмі розпочинаються біологічні реакції, які ми називаємо обміном речовин, проте варто замислитися, хто ви та як ви сприймаєте їжу?

Ми в спочатку сприймаємо їжу на вигляд, а пізніше на нюх та смак. Проте перше враження від їжі у кожної людини різне, і якщо людина ніколи в житті не їла певні продукти то вживання нового буде приносити стрес для організму, який в свою чергу, може впливати на процес схуднення чи набору ваги.

То ж перед тим як перейти на раціон для зміни ваги, кожній людині, та зокрема дієтологу, необхідно встановити, які продукти та страви особа коли-небудь вживала, та чи не було на них негативних реакцій організму.

Щоб не спричиняти лишній стрес для організму існує ввідний раціон в якому є продукти, які людина буде споживати протягом періоду часу, відповідно до її цілей. І у випадку навіть якщо у людини є звичка до усіх продуктів, потрібно переглянути способи їх приготування.

❗️Важливо❗️
Дієтолог-професіонал завжди спочатку повинен стабілізувати стресовий фактор у раціоні за допомогою ввідного раціону і лише тоді займатися досягненням цілей клієнта.

Більше на сайті Center of Dietology: cod.in.ua

Зробімо світ здоровішим 😉
Сenter of Dietology – код Вашого здоров’я🍎

Коментарі

318 views

"Для залишення коментарів увійдіть в систему"

icon