Авокадо - супер фуд для довголіття🥑

Авокадо - супер фуд для довголіття🥑

Дата:

Категорія:

Автор:

19.09.20

Про продукти

Авокадо, або алігаторова груша, є зараз практично "обличчям" фітнесу та фітнес-дієтології і це не дивно!

🥑 багате на:

✅ Вітаміни C, E, K. Особливо багато в ньому фолатів - натуральної форми вітаміну B. У половинці плода міститься близько 25% їх щоденної норми.

Завдяки цьому авокадо дуже корисне для майбутніх мам, бо фолієва кислота забезпечує нормальний внутрішньоутробний розвиток дитини та знижує ризик викидня.

Лікарі кажуть, що при дефіциті фолатів посилюється ризик розвитку депресій.

Тому восени авокадо обов’язкове до вживання😉

✅ Калій, який сприяє виведенню зайвої рідини з організму і покращує роботу серцевого м'яза, а також глутатіону - особливого виду білка, що бере участь в детоксикації організму.

Печінка здорової людини синтезує його, але оскільки з віком її продуктивність падає, надзвичайно важливо включати в свій раціон продукти, багаті цим білком.

✅ Бета-ситостерин, який знижує рівень "поганого" холестерину в крові і ефективний при профілактиці серцево-судинних захворювань. Тому регулярне вживання даного плоду може знизити рівень "поганого" холестерину аж на 25%!

✅ Калорійність, у ньому близько 160 кал на 100 г, і здебільшого це корисні мононенасичені жири (омега-9) і олеїнова кислота. Вони сприяють засвоєнню жиророзчинних вітамінів (A, D, E, K), мінералів та інших поживних речовин, тим самим підвищуючи еластичність судин, покращуючи роботу мозку, зміцнюючи імунну систему, зберігаючи молодість і красу шкіри.

Завдяки цьому авокадо має потужні протизапальні та антимутагенні властивості та відоме як відмінний геропротектор, тобто продукт, який здатний збільшувати тривалість життя!

Але також є і застереження.

❌ Люди котрі мають проблеми з жовчним не можуть повноцінно вживати цей продукт через великий вміст жирів та довгий процес переварювання

❌ І не потрібно забувати, що даний продукт є алергенним, і якщо ви раніше його не вживали то потрібно починати з невеликих порцій.

І пам'ятаємо, що доброго повинно бути в міру☝️

Пишіть, поширюйте та коментуйте!

Зробімо світ здоровішим 😉

Сenter of Dietology – код Вашого здоров’я🍎

Коментарі

315 views

"Для залишення коментарів увійдіть в систему"

icon