Цільнозерновий хліб VS Звичайний 🍞

Цільнозерновий хліб VS Звичайний 🍞

Дата:

Категорія:

Автор:

21.12.20

Про продукти

Center of Dietology


Хліб є одним із найдавніших продуктів, який виготовляли ще наші пращури.

Але з часом багато чого змінилося…

Раніше зерно, перед тим як молоти,  мили та сушили невеликими обсягами, завдяки чому борошно завжди було свіже та живе.

Проте зараз для того щоб знищити плісняву, грибки та кліщів, які живуть на зерні, його обробляють токсичним газом бромметилом. У гризунів цей газ руйнує клітини мозку, нирки, призводить до мутацій.

У цьому і є різниця!

Цільнозерновий хліб піддається меншій хімічній обробки та містить меншу кількість харчових добавок, що у свою чергу:
✅ залишає більшу кількість клітковини;
✅ залишає більшу кількість вітамінів та мінералів;
✅ сприяє нормальній перестальтиці шлунку.

Єдиним мінусом, що  при меншій кількості обробки залишається більша кількість глютену, хоча різниця є невеликою.

В той же час хімічна обробка у звичайному хлібі спричиняє:
❌ збільшення хімікатів, що потрапляють під час обробки;
❌ збільшення пустих калорій;
❌ зменшення корисних властивостей, у зв'язку з довгим терміном зберігання.

Звичайно, що ціни на цільнозерновий та звийчайний хліб відрізняються, оскільки цільнозерновий потребує більше витрат на своє виробництво.
Але якщо ми говоримо про дієтологію та зокрема про схуднення, то вживати потрібно або цільнозерновий хліб, або хлібці.

 

Більше на сайті Center of Dietology: cod.in.ua



Зробімо світ здоровішим 😉

Сenter of Dietology – код Вашого здоров’я🍎

Коментарі

93 views

"Для залишення коментарів увійдіть в систему"

icon