Пармезан – сир, у якому міститься більше білка ніж у м’ясі
Дата:
Категорія:
Автор:
27.06.20
Про продукти
Насправді, вміст білка у пармезані від 33 до 42 г на 100 г продукту, тоді як у свинині чи курці в середньому 22 г! Він багатий на макро і мікронутріентами також вітамінами А, В2, В12 та мінералами фосфором, натрієм, кальцієм, селеном та цинком, має повний амінокислотний комплекс і засвоюється 97% від спожитого.
Але якщо у ньому стільки білків, вітамінів та мінералів то чому його так рідко використовують у раціонах?
Ну по-перше, цей продукт не призначений для похудання оскільки має величезну кількість жирів у своєму складі (26 г), які порушують наш баланс шкідливих і корисних жирів. До того ж пармезан має 400 кКал! Тому худнути це не до нього.
По-друге, переїдання цим продуктом або споживання його дітьми може негативно відбитися на вашому здоров’ї, оскільки в сирі утворюється глутамат натрію (природній консервант), який може отравити ваш організм і призвести до розладів шлунково кишкового тракту, перезбуджує нервову і може призвести до безсоння, підвищенної тривожності чи мігрені.
І третій, але не менш важливливий факт, у 100 г пармезану міститься 106% денної норми натрію, тому ті хто мають проблеми з нирками, виведенням води з органзіму, мають слабку серцево судинну систему не варто захоплюватись даним сиром. Рекомендована до вживання кількість пармезану до 40 г на день, при цьому зберігаючи свій раціон у нормі!
Більше на сайті Center of Dietology: cod.in.ua
Зробімо світ здоровішим 😉
Сenter of Dietology – код Вашого здоров’я🍎
Коментарі
"Для залишення коментарів увійдіть в систему"