Трішки про полуницю 🍓
Дата:
Категорія:
Автор:
06.06.20
Про продукти
У багатьох початок літа осоціюється із полуницею. І багато хто може її їсти кілограмами(смайл слинки течуть)
Користь полуниці переоцінити неможливо:
Полуниця багата на калій, флавоноїди та антиоксиданти, тому її можна розцінювати як допоміжний засіб у зниженні ризиків серцево-судинних захворювань та інсульту.
Містить клітковину, яка сприяє наповненню вологою організму та є помічною у контролі рівня цукру в організмі.
Її компоненти також підвищують чутливість клітин до інсуліну, покращують стан пацієнтів з метаболічним синдромом і навіть знижують ризик раку ротової порожнини, стравоходу та простати.
Фолієва кислота, яку містить полуниця, є корисною для вагітних, зміцнює кістки, корисна для зору, покращує пам'ять.
Вісім полуниць містять більше вітаміну С, ніж цілий апельсин зі шкіркою. Його вміст не зменшується, якщо зірвані полуниці зберігати в холодильнику.
У полуниці багато калію та магнію — мікроелементів, яких багатьом бракує.
Полуниця багата на низку глікозидів — біологічно-активних сполук, що так чи інакше сприяють молодості та відновленню.
Полуниця смачна та корисна, але і не потрібно забувати про протипоказання
Ця ягода є сильним алергеном, тому дітям та годуючим мамам її потрібно остерігатися. Головні алергени полуниці називаються Fra1a. Їх вміст залежить від сорту полуниці — в якихось він більший, а в якихось значно менший. Цікаво, що полуничний алерген Fra1а дуже схожий на алерген березового пилку.
Її не варто вживати людям із гастритом, виразкою та захворюванням нирок.
Ці ягоди можуть бути джерелом паразитарних інфекцій та гепатиту А, якщо виросли на забруднених фекаліями полях чи якщо їх збирали хворі на гепатит А люди.
Полуниця може підсилювати пігулки для зниження артеріального тиску
Пишіть, поширюйте та коментуйте!
Більше на сайті Center of Dietology: cod.in.ua
Зробімо світ здоровішим 😉
Сenter of Dietology – код Вашого здоров’я🍎
Коментарі
"Для залишення коментарів увійдіть в систему"