Як психологічний стан відображається на харчуванні?

Як психологічний стан відображається на харчуванні?

Дата:

Категорія:

Автор:

07.11.20

Психологія харчування

Щоб визначити психологічний стан людини, її проблеми і потреби, можна пройти безліч тестів, записатися до психотерапевта, а можна просто простежити за тим, що вона їсть!

Сьогодні розповімо Вам про психологію харчування на прикладі зірок🙂

Багато років тому психолог і письменниця Ліз Бурбо була звичайною дівчиною, яка мріяла схуднути. І щоб дотримуватися дієти, вона почала вести щоденник харчування і записувала туди все, що з'їдала і випивала протягом дня.

Ці спостереження не тільки допомогли майбутній знаменитості скинути зайві кілограми, але і дозволили розробити власну теорію!

Ліз Бурбо виявила, що наше тіло безпосередньо залежить від психології нашого харчування, іншими словами, від того, що ми їмо☝️

Ми дуже часто заїдаємо свої проблеми, і замість того щоб "почути" їх, ми йдемо до холодильника за чимось смачненьким😬

Психологія харчування як у Сальми Хайєк: пристрасть до жирної їжі🍗🥓🍟🍕

Жирна їжа може бути дуже шкідлива. І тим не менше безліч людей її обожнюють.

Так, Ліндсі Лохан відома своєю пристрастю до фастфуду, а Сальма Хайєк і зовсім зізналася, що незважаючи на схильність до повноти, ніяк не може відмовитися від жирних продуктів.

Що, з точки зору психології харчування, значить зловживання жирною їжею? Ліз Бурбо вважає, що жира їжа - це почуття провини. Людина, яка має підвищений апетит на жирні продукти, хоче себе за щось покарати.

Ліз переконана, що потрібно дбати в першу чергу про близьких людей, а не про самого себе. Турботу про себе така людина може прирівнювати до егоїзму, а ці люди нерідко відчувають відразу до самих себе, причому як на фізичному, так і на психологічному рівнях.

Психологія харчування як у Сандри Баллок: любов до солодощів.
У Голлівуді повно ласунів.

Наприклад, Сандра Баллок, яку можна назвати справжньою фанаткою шоколаду, тістечок та інших солодощів. Та й усі ми нерідко любимо підсолодити собі життя. Але тим не менш дієтологи вирахували, що в день людині досить цукру, який міститься в трьох свіжих фруктах. Все інше - перебір.

Що з точки зору психології харчування, означає зловживати солодощами? Недостатньо ніжності в житті є причиною, впевнена Ліз Бурбо. Ласун зазвичай буває вкрай суворим до себе, занадто рідко себе хвалить, а вже якщо хвалить, то нагороджує себе не компліментами, а пряниками і шоколадками.

Психологія харчування як у Єви Мендес: залежність від мучного.

Навіть голлівудські зірки і моделі не можуть відмовити собі в задоволенні поласувати борошняними і хлібобулочними виробами. Жизель Бундхен знаменита тим, що замовляє бігмаки прямо на знімальний майданчик. Хайді Клум і Єва Мендес також зізнаються, що люблять поласувати випічкою.

Що з точки зору психології харчування, означає зловживати солодощами? Брак емоційного харчування, підтримки близьких. Причому, цілком ймовірно, що людина отримує увагу близьких, але їй все одно постійно мало. Ліз Бурбо зазначила, що такі люди часто ненаситні у всьому, в тому числі і в їжі.

Психологія харчування як у Скарлетт Йохансон: тяга до гостренького.

Гостре або страви з великою кількістю спецій подобаються багатьом. Зокрема, Скарлетт Йохансон зізнавалася, що не може жити без мексиканської кухні.

Що з точки зору психології харчування, означає зловживати гострим?
У житті не вистачає пристрасті!

Людина, яка любить гострі страви, як правило, не помічає яке чудове те, що її оточує. Вона занадто схильна до аналізу, і живе розумом, не дозволяючи собі насолодитися відчуттями і яскравими переживаннями.

 

Більше на сайті Center of Dietology: cod.in.ua

 

Зробімо світ здоровішим 😉

Сenter of Dietology – код Вашого здоров’я🍎

Коментарі

337 views

"Для залишення коментарів увійдіть в систему"

icon